onsdag 23 maj 2012

Red Velvet Cake


60g smör
150g socker
1 ägg
1,5 msk kakao
1,5 msk röd hushållsfärg
0,5 tsk vaniljpulver
1,25 dl filmjölk
150g mjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk vitvinsvinäger

Sätt ugnen på 175 °C
Vispa samman smör och socker med elvisp. Tillsätt ägget och vispa tills allt är välblandat. Blanda kakao, röd hushållsfärg och vaniljsocker och blanda sedan ner allt i smörblandningen. Vispa tills dess att smeten fått en jämn färg. Vispa ner hälften av filmjölken med låghastighet på elvispen, därefter blandas hälften av mjölet ner. Tillsätt sedan resten av filmjölk och mjöl. Öka hastigheten på vispen och vispa tills smeten blivit slät. Blanda i salt, vinäger och bikarbonat och vispa någon minut till.

Fyll en smord form, ca 20 cm i diameter, med smeten. Grädda på 175°, långt ner i ugnen i ca 25-35 min. Prova med en sticka, om det inte fastna smet på stickan är kakan färdig 

Det passar väldigt bra med färskost frosting till om man vill ha mer än en sockerkaka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar